Тиждень охорони праці відбувся під девізом «Захищене і здорове покоління»

Тиждень охорони праці відбувся під девізом «Захищене і здорове покоління»

З 20 по 27 квітня у Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 проводився Тиждень охорони праці з нагоди національного Дня охорони праці під девізом «Захищене і здорове покоління», метою якого було  забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці для працівників і розуміння цінності безпеки життя для учнів.

Для організованого проведення Тижня було створено організаційний комітет з підготовки і проведення заходів, складено план заходів, оновлено стенди з питань охорони праці. Бібліотекарем школи була підібрана література для  оформлення виставки.

24 квітня було проведено відпрацювання дій  під час  навчальної  евакуації  учнів під супроводом представника пожежної служби ст. інспектора 19-ДПРЗ Морозової О.В.

26 квітня протягом дня учні школи мали можливість стати учасниками діалогу на тему «Дзвони Чорнобиля», переглянути панораму фактів «Чорна сповідь моєї Вкраїни», ознайомитися з літературою під час огляду прес – викладки «Пам’ятаймо Чорнобильський квітень», презентувати творчу роботу «Чорнобиль: трагедія,подвиг, пам’ять». Педагоги школи на чолі із в.о.директора Філоновою І.М. взяли участь у ході до пам’ятника ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з нагоди 32 річниці аварії.

У рамках Тижня 27 квітня відбувся День охорони праці, метою якого  була цілеспрямована профілактична  робота, виховання поважного ставлення до питань безпеки людини  і охорони праці. До участі в заходах були залучені вчителі, учні школи та технічний персонал. Зранку у фойє школи учні та їх батьки могли переглянути відеосюжети, пов’язані із темою Дня охорони праці. Учні початкових класів взяли участь у виставці малюнків «Безпека – це життя», 5- 11 класи – у виставці колажів «Захищене і здорове покоління». Протягом дня проводилося анкетування старшокласників «Охорона праці – запорука моєї власної безпеки», класні керівники під час виховних годин залучили учнів до активної діяльності та обговорення теми дня.

Для учнів 5-11 було організовано квест-змагання, на яких вони могли проявити себе не лише з боку креативного підходу у виконанні завдань, а й набули  знань щодо поводження себе у різних небезпечних та непередбачуваних ситуаціях, надання першої допомоги постраждалому. Перед квестом учні школи були вишикувані на лінійку, яку провела в.о. директора школи Філонова І.М.

Для працівників школи було проведення засідання круглого столу, де обговорювалися актуальні питання сьогодення щодо факторів, які впливають на стан здоров’я не лише молодого покоління, а й стосуються особисто їх.

Проведення заходів у рамках тижня охорони праці навчають відповідально ставитися до збереження життя і здоров’я особистого та людей, які знаходяться поруч, не зупинятися на досягнутому і мати плани на майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *