Cемінар вчителів-логопедів

Cемінар вчителів-логопедів

20 березня 2018 року в ЗОШ I-III ступенів № 18 відбувся семінар вчителів-логопедів : «Освіта дітей з особливими освітніми потребами: пошуки та перспективи». Керівник ПНМК учителів – логопедів Даниленко Наталія Василівна познайомила  учасників семінару з індивідуальними особливостями розвитку молодших школярів з розладами аутичного спектра , з методами та прийомами сучасного логопедичного впливу на розвиток мовлення учнів даної категорії.

На відкритому занятті Даниленко Н.В. показала відпрацьовані результативні прийоми та  методи логопедичної роботи   з використанням інноваційних технологій (манкотерапії та стоун-терапії) та методів допоміжної альтернативної комунікації : PEСS та TEACCH.

Учитель-логопед ДНЗ № 19 « Сонечко» Бутрік Оксана Іванівна  розробила та презентувала рекомедації для батьків з проблеми попередження, корекції порушень звуковимови дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Наприкінці семінару експертна група склала рекомендації для подальшої роботи, а всі учасники дійшли висновку, що тільки комплексний підхід та співпраця  логопедів з батьками, вихователями, учителями, медиками, психологами та іншими спеціалістами  приведе до вирішення  проблеми, що розглядалася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *