Голокост – лихо століття

Голокост – лихо століття

 27 січня у різних країнах світу вшановують пам’ять жертв Голокосту.
Це – День віддання належної шани жертвам масових розстрілів, переважно євреїв, у 1941–1943 роках, здійснюваних німецьким окупаційним командуванням під час Другої світової війни.

Пам’ятаючи про події, які викликають глибоке співчуття до жертв трагедії, учні школи взяли участь у виховних заходах, присвячених темі «Голокост – лихо століття».

Класними керівниками були проведені виховні години з метою донести до учнів основний зміст подій, що відбулися в Бабиному Яру в 1941 – 1943 роках та 1961 році, які викликають глибоке співчуття до жертв трагедії, відразу до насильства і шовінізму; розвивати  вміння розглядати історичне явище в конкретних історичних умовах; виховувати учнів у дусі патріотизму, національної свідомості і гідності.

Протягом дня учні школи ознайомилися з матеріалами виставки «», переглянули документальний фільм про трагедію Голокосту «Крик чорнозему»,

Вчителі історії Ігнатенко Ірина Володимирівна та Баклан Ірина Аркадіївна ознайомили учнів 6-9 класів з поняттями «шовінізм» та «толерантність» і закликали дітей бути терпимими до представників інших рас та народів. Під час проведення заходів було наголошено на те, що історія нашої Батьківщини, на жаль, має  й сумні сторінки. Україна – це країна пісні й краси. Україна в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безвинних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *