Дитяча безпритульність та бездоглядність

Дитяча безпритульність та бездоглядність

Проблема дитячої безпритульності та бездоглядності давно існує в нашій державі. Безпритульні діти – це діти обділені не тільки матеріальними цінностями, яким бракує батьківської любові, уваги, підтримки.

Чому ж діти самі залишають рідні домівки? В основному це стається у сім’ях, де батьки ведуть асоціальний спосіб життя (алкоголізм, наркозалежні), байдужість батьків до проблем дитини, її виховання. 

Слід зауважити що батьки, в першу чергу, піклуються за матеріальний стан сім’ї, щоб дитина була забезпечена всім необхідним, ігноруючи морально психологічний стан дитини, тобто її проблеми, страхи, переживання. Слід пам’ятати, що в підлітковому віці дитина сприймає все близько до душі і те, що для дорослих здається нормальним, то для підлітка може бути трагедією. З дітьми треба багато говорити, пояснювати.

Як запобігти  такому явищу? У нашій державі створені сімейні форми виховання:

  • дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, яка може взяти на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • прийомна сім’я – це сім’я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

Такі форми виховання забезпечуються фінансовою та соціальною підтримкою з боку держави.

Діти – це наше майбутнє, підтримка і розвиток  нації. Не будьте байдужими до долі своїх дітей та тих, які залишились без батьківської любові. Якщо вашої турботи вистачить не лише на свою дитину, то подаруйте своє сімейне тепло іншим дітям, які з нетерпінням цього чекають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *