Мова – коштовний скарб народу

Мова – коштовний скарб народу

9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, у Білозерській загальноосвітній       школі І-ІІІ ступенів №18 було проведено ряд заходів під гаслом «Мова – коштовний скарб народу»: тематичні виставки плакатів і малюнків, інформаційні хвилинки, години спілкування «Мова і писемність у цікавих фактах», «Українська державна мова – символ єднання престижу українського народу».  

         З нагоди щорічного відзначення Дня української писемності та мови учні  та педагоги школи залучились до написання  Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності під гаслом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднуює спільна мета». Сам текст, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст Олександр Авраменко. Цьогоріч автор обрав тему – «Наші пісні».  

     Святкування Дня української писемності та мови включав також проведення І етапу конкурсу  знавців української мови імені Петра Яцика, до якого залучилися учні 3-11 класів. Переможці шкільного етапу представлятимуть нашу школу і в міському  конкурсі.

Проведені заходи ознайомили учнів з історією виникнення української писемності та мови; довели, що рідна мова – це духовна святиня; сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також вихованню  любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *