Заходи з нагоди 80-х  роковин Великого терору

Заходи з нагоди 80-х роковин Великого терору

25 вересня у Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 відбулися заходи з нагоди 80-х  роковин Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, метою яких було гідне  вшанування пам’яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні XX століття, а також вшанування патріотизму й мужності.

У фойє школи протягом дня відбувалася демонстрація  документального відео сюжету «Роки страхіття та терору….». Для учнів 1-11 класів класними керівниками були проведені інформаційні хвилини «80-ті роковини Великого терору». Шкільна бібліотека радо зустрічала відвідувачів тематичною виставкою  «Великий терор на Україні». Учні 10-11 класів були учасниками круглого столу з теми «Пам’ять не згасає…», а для учнів 7-8 класів свої двері відчинив шкільний музей для проведення інформаційної години «Згадаймо 1937-1938 роки репресій…».

Учні активно брали участь у всіх запланованих заходах, щиро перейнялися і усвідомили трагізм тих подій. Вони обговорювали інформаційні матеріали, чітко і аргументовано, одностайно займали позицію засудження цього злочину радянської влади. Також багато учнів (особливо старших класів) пригадали розповіді своїх рідних, бабусь та дідусів, які були очевидцями тих страшних часів і поділилися цими спогадами з присутніми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *